Jeugd

Onze jeugd… onze toekomst!
Als een van de grootste clubs van het land investeert ’t Klaverken heel veel energie in haar jeugdwerking. Elke week staat een team gemotiveerde en gediplomeerde trainers klaar om meer dan 80 jeugdspelers tot betere krachtballers te vormen. Met mooie resultaten tot gevolg. De afgelopen seizoenen konden steeds worden afgesloten met enkele kampioenstitels en bekers in verschillende jeugdreeksen. Met o.a. het jeugdkamp en het afsluitingsweekend zorgt het jeugdteam ook naast het krachtbalveld voor een leuke sfeer onder de jeugdspelers.

Dit alles is ook de krachtbalfederatie niet ontgaan. ’t Klaverken wist als eerste en enige club in 2010 het label van Zilveren Kidsclub in de wacht te slepen. In 2012 en 2013 werd onze club zelfs uitgeroepen tot Gouden Kidsclub. Een beloning die onze jeugdwerking enorm motiveert om verder te gaan op de ingeslagen weg. In 2014, 2015 en 2016 konden we als een van de weinigen opnieuw een Zilveren label in de wacht slepen. Het voorbije jaar haalden we zelfs opnieuw GOUD binnen!

Dat ‘t Klaverken meer dan ooit de kaart van de jeugd trekt, bewijst ook ‘de krachtbalspeeltuin’, het project dat enkele jaren geleden op poten werd gezet voor de allerkleinsten. Spelenderwijs maken kinderen vanaf 5 jaar kennis met de basistechnieken van het krachtbal: nekworp, passen en vangen.

Zo zorgen we voor een goede basis nog voor het echte krachtbalwerk begint. Competitie is dus niet aan de orde, samen spelen des te meer! Op de Trainerspagina vind je de trainingsuren en de verantwoordelijke trainers per categorie.