fbpx

ONZE WAARDEN

extrasportief

Meer dan alleen sport

We streven niet enkel sportieve doelen na. Gezondheid, milieu en welbevinden zijn de waarden die wij als club met al onze leden nastreven.

Mooimakers ondersteunt iedereen die de handen uit de mouwen steekt en zo samenwerkt aan een propere omgeving. En daarbij zijn vrijwilligers zoals die van 't Klaverken Buggenhout absolute spilfiguren. Want het is dankzij hun inzet dat een grote impact op de openbare netheid kan gerealiseerd worden. Vele handen maken immers licht werk. Mooimakers dankt dan ook alle vrijwilligers die zich mee achter dit gemeenschappelijk doel willen scharen en ondersteunt hen met opruimmateriaal om de missie van een proper Vlaanderen mee mogelijk te maken.
visie

Onze waarden

Rookverbod

Op onze club geldt een algemeen rookverbod. In 2018 werd er beslist het volledige terrein van de club rookvrij te maken op vrijdag. Dit omdat vrijdag de trainingsdag is voor de jeugdspelers van de club. Dit initiatief werd verder doorgedreven in 2019 door het rookverbod door te trekken op alle andere dagen. Sindsdien is roken enkel nog toegestaan op voorziene rokersplaats, weg van terreinen. We nemen ook regelmatig deel aan acties zoals Tournée Minérale.

Fair plaY

Sportief gedrag tijdens wedstrijden, trainingen en alle randactiviteiten is een focus bij zowel jong als oud. Pesten of onsportief gedrag kent geen plaats in onze club.

GEZONDHEID

Als sportclub hechten we natuurlijk veel belang aan de fysieke en mentale gezondheid van de leden. We stimuleren bijvoorbeeld onze sporters om met de fiets naar de trainingen en wedstrijden te komen door tal van acties.

Milieu

We zijn van mening dat iedereen een steentje bij te dragen heeft aan een beter milieu. ‘t Klaverken dus ook. Afval wordt zoveel mogelijk gemeden. Wegwerpplastic zoals rietjes en PET-flessen zijn vervangen door herbruikbare of papieren varianten.

Daarnaast werken we samen met Gemeente Buggenhout en Mooimakers om de strijd aan te gaan met het zwerfvuil in Buggenhout.

Veilig sporten

We verwachten van onze (jeugd)trainers een diploma initiator bij Sport Vlaanderen te behalen. Binnen deze opleiding komen verschillende onderwerpen aan bod zoals blessurepreventie, coachingtechnieken en specifieke krachtbalonderwerpen.

Naast deze initiële opleiding zijn er jaarlijks bijscholingen op sportief vlak en omtrent EHBO (bij het Rode Kruis Buggenhout en andere organisaties).

We organiseren ook een veilige omgeving, waarbij onze leden in een autovrije straat de weg naar onze terreinen vinden.

Online veiligheid!

Internet en social media zijn vandaag onmisbaar in onze wereld. Toch loeren er ook heel wat gevaren om de hoek! 't Klaverken wil haar leden en specifiek de jeugdleden hiervan bewust te maken. We halen regelmatig thema's aan als internetveiligheid en bewust omgaan met social media. 't Klaverken Buggenhout is als vereniging intensief bezig met privacy en online veiligheid. Meer info vind je in onze privacyverklaring.

"De opbrengst van ons voetbaldorp op de Dries in Opdorp tijdens het voorbije WK voetbal, waarbij we de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm toonden, schenken we aan goede doelen. Ook ’t Klaverken hoort daarbij omdat hun leden tijdens het WK helpen als vrijwilliger in het voetbaldorp. MOL kocht niet alleen het AED-toestel ter waarde van zo’n 2.000 euro aan, maar zorgde ook voor een les EHBO en gebruik van het toestel voor trainers van de krachtbalclub." Lees meer...