JEUGD

Wat we doen

Jeugd aan het sporten

Bij ‘t Klaverken heeft de jeugd altijd prioriteit. Door de jaren heen hebben we een vlot draaiende jeugdwerking opgebouwd, met meer dan 120 krachtballers en ondersteund door een jeugdbestuur en tal van gediplomeerde trainers. We voorzien voor onze leden een wekelijkse krachtbaltraining in Buggenhout. In het weekend spelen we competitiewedstrijden en toernooien. Het krachtbal wordt gecombineerd met spelplezier en teamgeest, maar ook met tal van extra activiteiten.

De jeugd is de basis van onze grote krachtbalfamilie. Velen leren het spelletje kennen via de ouders, vrienden of familie. Jonge spelertjes groeien bij ons, zowel sportief als menselijk. We zijn dan ook trots dat veel leden hun hele leven aan de club verbonden blijven. ‘t Klaverken probeert daarbij enkele kernwaarden over te dragen naar de leden. Ook de ouders van spelers vinden er hun plezier terug. Enkele van hen richtten zelfs een oudercomité op dat helpt bij activiteiten en in de kantine.

Eerder dit jaar nam ik deel aan Dag van de Trainer, waar ik een sessie bijwoonde die in het teken stond van opwarming en stretching van jonge spelers. Dit gecombineerd met mijn achtergrond als kinesist staat mij toe onze jonge krachtballers correct te begeleiden tijdens het sporten.
Glenn Gerlo
Jeudtrainer - Speler
krachtbaljeugd

Onze speerpunten

KRACHTBALSPEELTUIN

Enkele jaren geleden lanceerde ‘t Klaverken een nieuw concept voor de jongste sporters. Spelertjes vanaf 5 jaar kregen nog geen kans om te krachtballen en daar wilden we graag verandering in brengen. Tijdens deze sessies ontwikkelen we de motoriek van onze jongsten al spelenderwijs. Competitie is niet belangrijk, samen spelen des te meer!

OUDERCOMITé

Niet enkel onze leden, maar ook vele krachtbalouders engageren zich binnen de club. Enkele enthousiaste moeders en vaders zetten zich wekelijks in tijdens de krachtbaltrainingen om de kantine te bemannen. Ze helpen ook bij de organisatie van activiteiten en toernooien en zamelen zelfs geld in voor supportersmateriaal! Dit toont maar weer eens hoe fantastisch onze leden zijn!

JEuGDTRAINERS

Een grote groep jeugdspelers, dat vergt natuurlijk ook heel wat begeleiding. Meer dan twintig mensen zijn een heel jaar bezig om onze jeugd te leren krachtballen. Ze stellen trainingen op, bereiden wedstrijden voor, coachen teams en organiseren extrasportieve activiteiten. ‘t Klaverken Buggenhout voorziet ook jaarlijkse bijscholingen over trainingen, coaching, blessures, EHBO,… Onze trainers zijn gediplomeerd door Sport Vlaanderen.

Jeugdbestuur

Onze jeugdverantwoordelijke zit maandelijks samen met de groepsverantwoordelijken en onze voorzitter voor het bestuur van de jeugdwerking.

Gouden Kidsclub

De Koninklijke Vlaamse Krachtbalfederatie reikt elk jaar de Kidsclub-labels uit in het kader van het Jeugdsportfonds. ‘t Klaverken Buggenhout was in 2010 de eerste krachtbalclub die laureaat was van deze award en in 2012 pakte de club ook als eerste het Gouden Kidsclub-label. Sindsdien kregen we onafgebroken elk seizoen deze prijs met bijhorende financiële beloning. We zien dit als een enorme erkenning van onze inspanningen! Bekijk al onze gewonnen logo’s in de kantine!

Reeksen en trainingen

De U8 is onze jongste groep. Iedereen vanaf 5 jaar is welkom, je wordt geen 8 voor 1 januari van het huidige seizoen.

Trainingen krachtbal (STARTEN IN SEPTEMBER): elke vrijdag vanaf 18u30 tot 19u30.

 

De 8- en 9-jarigen (geen 10 worden voor 1 januari) komen bij onze U10 terecht.

Trainingen krachtbal: elke vrijdag vanaf 18u30 tot 20u00.

Wie 10 of 11 jaar is (geen 12 worden voor 1 januari van het huidige seizoen), speelt bij de U12.

Trainingen krachtbal: elke vrijdag vanaf 18u30 tot 20u00.

Krachtballers tussen 12 en 14 jaar (geen 14 worden voor 1 januari).

Trainingen krachtbal: elke vrijdag vanaf 18u30 tot 20u00.

Meisjes tussen 12 en 14 jaar (geen 14 voor 1 januari) trainen samen met de U16.

Trainingen krachtbal: elke vrijdag vanaf 18u30 tot 20u00.

Ben je 14 of 15 jaar jong? Kom samen met de U18 krachtballen op onze terreinen!

Trainingen krachtbal: elke vrijdag van 20u00 tot 21u45.

Ben je 14 of 15 jaar jong? Welkom bij de U16!

Trainingen krachtbal: elke vrijdag vanaf 18u30 tot 20u00.

Jonge kerels van 16 en 17 jaar kunnen zich uitleven bij de U18 en bij de seniors.

Trainingen krachtbal: elke vrijdag van 20u00 tot 21u45.

Vrouwen van 16 en 17 jaar spelen bij de U18 en bij de dames.

Trainingen krachtbal: elke vrijdag vanaf  20u00 tot 21u45.

Iedereen vanaf 18 jaar is welkom om te trainen bij onze damesreeksen.

Trainingen krachtbal: elke vrijdag vanaf 20u00 tot 21u45.

Iedereen vanaf 18 jaar is welkom om te trainen bij onze heren.

Trainingen krachtbal: elke woensdag van 20u00 tot 22u00.

Wil jij deel uitmaken van deze geweldige groep?