UPDATES CORONAVIRUS

We houden de situatie omtrent het Coronavirus 2019-nCOV nauwlettend in de gaten en volgen steeds de maatregelen en adviezen van de bevoegde instanties. Ons bestuur beslist welke extra maatregelen genomen worden. Deze pagina wordt dagelijks geüpdatet in functie van de maatregelen en is enkel van toepassing voor krachtbalgerelateerde zaken. Blijf dit goed in de gaten houden. Volg algemeen steeds het advies van de overheden op. Voor dringende zaken kan u terecht op het e-mailadres bestuur@klaverken.be, dat constant gemonitord wordt.

NIEUWSTE UPDATE

Maandag 7 maart 2022 (09:00) – Code geel

We gaan naar code ‘geel’, wat betekent dat er weinig of geen beperkingen zijn voor het krachtbal of binnen onze club. De mondmaskerplicht vervalt zowel in als buiten onze accommodatie. Uiteraard mag u nog steeds een mondmasker dragen wanneer er te veel mensen bij elkaar zijn of wanneer u dit wil. Kleedkamers en douches zijn toegankelijk. De kantine blijft nog steeds geopend volgens horecaregels. Er is dus geen Covid Safe Ticket meer nodig bij het betreden van onze kantine. Er is geen sluitingsuur en geen beperking op het aantal personen per tafel.
 
Er zijn geen beperkingen voor publiek bij onze trainingen of wedstrijden, iedereen is dus opnieuw onbeperkt welkom op ‘t Klaverken!
 
Registreren via Twizzit voor de trainingen en wedstrijden blijft echter wel verplicht voor spelers! Spelers brengen steeds hun eigen drinkbus mee die met water gevuld kan worden aan de kraantjes buiten. Verder volg je de algemene richtlijnen natuurlijk nog op en gebruik je gezond verstand. Blijf zeker thuis als je ziek bent of als een huisgenoot/contact symptomen van COVID-19 vertoont (grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop,…). Hou voldoende afstand en was of ontsmet regelmatig je handen (bij het binnenkomen en tijdens de training). Op deze manier houden we het veilig voor iedereen.
 

Elke groep heeft nog steeds een startuur toegekend (duur van training: 1,5h).

Corona en sport

Hoe ga ik om met sporten bij vaccinatie, quarantaine of besmetting?

STATUS EVENEMENTEN 'T KLAVERKEN

De data van de uitgestelde evenementen wordt zo snel als mogelijk gecommuniceerd. Afgelaste events worden niet hernomen op een andere datum. Bij afgelaste of uitgestelde evenementen blijven de gebouwen van ‘t Klaverken uiteraard ook gesloten.

STARTUUR TRAININGEN JEUGD 2021 (VRIJDAG)

STATUS TRAININGEN VRIJDAGAVOND (JEUGD)

Trainingen gaan door voor U8 tem. U18! Dit in bubbels van max. 10 spelers en in op voorhand afgesproken groepen. Enkel wie toezegt voor krachtbal als enige hobby, kan komen trainen (zie boven).

Naast de nodige voorzieningen op de club, afspraken met de jeugdtrainers zijn er ook enkele maatregelen voor de jeugdspelers en ouders om de trainingen op een correcte en veilige manier te organiseren. Bekijk onze ‘Coronacode’ voor de jeugd met een uitgewerkt plan en de nodige maatregelen per situatie. Neem deze goed door (al dan niet samen met uw kind) voordat je naar de training komt!
 

Hierbij een korte samenvatting:

 • De terreinen en accommodatie van ’t Klaverken zijn de komende periode enkel toegankelijk voor leden en enkel op hun trainingsavonden. We laten in deze fase geen toeschouwers toe langs de terreinen. De kantine en kleedkamers blijven gesloten.
 • Je kan pas een training bijwonen eens je via Twizzit bent ingeschreven en je aanwezigheid voor de training hebt geregistreerd (klik hier om in te schrijven)
 • Kleed je thuis alvast om en breng je eigen herbruikbare drinkbus mee en label ze met je naam
 • De trainingen zullen één voor één aanvangen met voldoende verschil in starttijd, kom dus stipt op tijd
 • Wanneer je aankomt op ’t Klaverken was je eerst je handen aan de buitenkraantjes met water en zeep.
 • Ouders halen hun kinderen op aan de poort. De oudere jeugdspelers worden door hun trainers aangemaand naar huis te gaan.
 • Blijf zeker thuis als je ziek bent of als jij of een huisgenoot symptomen hebt/heeft die op COVID-19 kunnen wijzen zoals een grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid

Elke groep krijgt een startuur toegekend (duur van training: 1,5h).

Toegangsplan vrijdagavond op 't Klaverken Buggenhout (nvt)

EERDERE UPDATES

De nieuwste update heeft altijd voorrang op oudere. Bij twijfel, contacteer ons!

Vrijdag 7 januari 2022 (11:30) – Geen publiek, alle maatregelen blijven gelden

Er mag geen publiek aanwezig zijn bij onze trainingen of wedstrijden. Elke deelnemer tot en met zeventien jaar en elke deelnemer die nood heeft aan begeleiding kan wel worden vergezeld door twee meerderjarige personen. Kom dus maximaal per twee naar ‘t Klaverken als je een jeugdspeler brengt of komt halen.
 
De kantine blijft geopend volgens horecaregels (vanaf 16 jaar geldig Covid Safe Ticket tonen aan een verantwoordelijke (aan de toog, bestuur, trainer,…) bij het betreden van onze kantine. Zonder CST-code wordt de toegang tot de kantine ontzegd. Het aantal personen per tafel is beperkt tot 6, kinderen tot 12 jaar niet meegerekend. De kantine sluit telkens ten laatste om 23u00.)
 
Iedereen vanaf 6 jaar draagt een mondmasker in onze gebouwen. Het mondmasker mag enkel af als je neerzit in de kantine (aan tafel, niet aan de toog) of in de douche. Wanneer je je verplaatst, draag je het masker.
 
Kleedkamers en douches blijven toegankelijk, maar mogen max. 15 minuten per ploeg gebruikt worden voor en na de wedstrijd of training.
 
Registreren via Twizzit voor de trainingen en wedstrijden blijft verplicht! Spelers brengen steeds hun eigen drinkbus mee die met water gevuld kan worden aan de kraantjes buiten. Verder volg je de algemene richtlijnen natuurlijk nog op. Blijf zeker thuis als je ziek bent of als een huisgenoot/contact symptomen van COVID-19 vertoont (grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop,…). Hou voldoende afstand en was of ontsmet regelmatig je handen (bij het binnenkomen en tijdens de training). Op deze manier houden we het veilig voor iedereen.
 

Elke groep heeft nog steeds een startuur toegekend (duur van training: 1,5h).

Zaterdag 4 december 2021 (10:30) – Mondmasker vanaf 6 jaar in de gebouwen

Vanaf nu draagt iedereen vanaf 6 jaar een mondmasker in onze gebouwen. Het mondmasker mag enkel af als je neerzit in de kantine (aan tafel, niet aan de toog) of in de douche. Wanneer je je verplaatst, draag je het masker. In de kantine blijven steeds de horecaregels van toepassing, zowel op trainingsdagen als op wedstrijddagen. We vragen dus om je Covid Safe Ticket te tonen aan een verantwoordelijke (aan de toog, bestuur, trainer,…) bij het betreden van onze kantine (via de app of de geprinte versie). Dit voor iedereen vanaf 16 jaar. Zonder CST-code wordt de toegang tot de kantine ontzegd. Het aantal personen per tafel is beperkt tot 6 (kinderen tot 12 jaar niet meegerekend). De kantine sluit telkens ten laatste om 23u00.

Kleedkamers en douches blijven toegankelijk, maar mogen max. 15 minuten per ploeg gebruikt worden voor en na de wedstrijd of training.
 
Registreren via Twizzit voor de trainingen en wedstrijden blijft verplicht! Spelers brengen steeds hun eigen drinkbus mee die met water gevuld kan worden aan de kraantjes buiten. Verder volg je de algemene richtlijnen natuurlijk nog op. Blijf zeker thuis als je ziek bent of als een huisgenoot/contact symptomen van COVID-19 vertoont (grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop,…). Hou voldoende afstand en was of ontsmet regelmatig je handen (bij het binnenkomen en tijdens de training). Op deze manier houden we het veilig voor iedereen.
 

Elke groep heeft nog steeds een startuur toegekend (duur van training: 1,5h).

Vrijdag 19 november 2021 (10:30) – Kleine verstrenging

Vanaf nu draagt iedereen vanaf 10 jaar een mondmasker in onze gebouwen. Het mondmasker mag enkel af als je neerzit in de kantine of in de douche. Wanneer je je verplaatst, draag je het masker. In de kantine blijven steeds de horecaregels van toepassing. We vragen dus om je Covid Safe Ticket te tonen aan een verantwoordelijke (aan de toog, bestuur, trainer,…) bij het betreden van onze kantine (via de app of de geprinte versie). Dit voor iedereen vanaf 16 jaar. Zonder CST-code wordt de toegang tot de kantine ontzegd. Dit geldt zowel op trainingsdagen als op wedstrijddagen! Kleedkamers en douches blijven toegankelijk, maar mogen max. 15 minuten per ploeg gebruikt worden voor en na de wedstrijd of training.
 
Registreren via Twizzit voor de trainingen en wedstrijden blijft verplicht! Spelers brengen steeds hun eigen drinkbus mee die met water gevuld kan worden aan de kraantjes buiten.

Onze truffel- en zeevruchtenverkoop Chocola’t zal ook dit jaar enkel digitaal plaatsvinden. We houden dus geen deur-aan-deurverkoop. Bestellen kan via onze leden!
 
Verder volg je de algemene richtlijnen natuurlijk nog op. Blijf zeker thuis als je ziek bent of als een huisgenoot/contact symptomen van COVID-19 vertoont (grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop,…). Hou voldoende afstand en was of ontsmet regelmatig je handen (bij het binnenkomen en tijdens de training). Op deze manier houden we het veilig voor iedereen.
 

Elke groep heeft nog steeds een startuur toegekend (duur van training: 1,5h).

Maandag 1 november 2021 (10:30) – Nieuwe maatregelen

Er zijn door de overheid enkele nieuwe maatregelen gelanceerd om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. De krachtbalcompetitie en trainingen gaan voorlopig gewoon door zonder beperkingen. Binnen in onze gebouwen zijn er wel enkele beperkingen: draag je mondmasker van zodra je binnenkomt. Kleedkamers en douches blijven toegankelijk, maar mogen max. 15 minuten per ploeg gebruikt worden voor en na de wedstrijd.
 
In de kantine blijven steeds de horecaregels van toepassing. We vragen vanaf maandag 1 november dus om je Covid Safe Ticket te tonen aan een verantwoordelijke (aan de toog, bestuur, trainer,…) bij het betreden van onze kantine (via de app of de geprinte versie). Dit voor iedereen vanaf 16 jaar. Zonder CST-code wordt de toegang tot de kantine ontzegd. Je kan wel nog gebruik maken van de rest van onze infrastructuur (toiletten en kleedkamers) mits je een mondmasker draagt. Buiten de gebouwen gelden geen beperkingen. Dit geldt zowel op trainingsdagen als op wedstrijddagen!
 
Registreren via Twizzit voor de trainingen en wedstrijden blijft verplicht! Spelers brengen steeds hun eigen drinkbus mee die met water gevuld kan worden aan de kraantjes buiten.
 
Verder volg je de algemene richtlijnen natuurlijk nog op. Blijf zeker thuis als je ziek bent of als een huisgenoot/contact symptomen van COVID-19 vertoont (grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop,…). Hou voldoende afstand en was of ontsmet regelmatig je handen (bij het binnenkomen en tijdens de training). Op deze manier houden we het veilig voor iedereen.
 

Elke groep heeft nog steeds een startuur toegekend (duur van training: 1,5h).

Vrijdag 1 oktober 2021 – Het normale krachtballeven!

De trainingen en wedstrijden zijn weer volop op gang voor zowel de jeugd als de volwassenen. Dit alles zonder restricties. Je kan weer douchen en hebt toegang tot onze accommodaties en kantine zonder mondmaskerplicht. In de kantine blijven steeds de horecaregels van toepassing.

Registreren via Twizzit voor de trainingen en wedstrijden blijft verplicht! Spelers brengen steeds hun eigen drinkbus mee die met water gevuld kan worden aan de kraantjes buiten.
 
Verder volg je de algemene richtlijnen natuurlijk nog op. Blijf zeker thuis als je ziek bent of als een huisgenoot/contact symptomen van COVID-19 vertoont (grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop,…). 
 
Hou voldoende afstand en was of ontsmet regelmatig je handen (bij het binnenkomen en tijdens de training). Op deze manier houden we het veilig voor iedereen.
 

Elke groep krijgt een startuur toegekend (duur van training: 1,5h).

Woensdag 11 augustus 2021 – Jeugdtrainingen hervatten!

De jeugdtrainingen starten terug op voor de U10, U12, U14, U16 en U18! 🍀 Registreer je telkens op Twizzit als je komt trainen. Je kan pas een training bijwonen eens je via Twizzit bent ingeschreven en je aanwezigheid voor de training hebt geregistreerd. Nieuwe spelertjes kunnen zich nog steeds inschrijven via klaverken.be/inschrijven
 
De kantine zal opnieuw geopend zijn. Let op, in en rond onze kantine gelden de coronamaatregelen van de horeca. Dat wil zeggen dat een tafel beperkt is tot 8 personen en er enkel gedronken mag worden aan tafel (dus niet aan de toog of rond de terreinen). Registratie voor bezoekers is niet langer verplicht. Spelers brengen steeds hun eigen drinkbus mee die met water gevuld kan worden aan de kraantjes buiten.
 
Mondmaskers zijn nog steeds overal verplicht voor iedereen boven 12 jaar, tenzij je aan een tafel in de kantine zit. De spelers kunnen hun mondmasker afzetten van zodra ze hun trainingsveld betreden. De douches zullen vanaf september toegankelijk zijn voor de spelers.
 
Verder volg je de algemene richtlijnen natuurlijk nog op. Blijf zeker thuis als je ziek bent of als een huisgenoot/contact symptomen van COVID-19 vertoont (grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop,…). 
 
Hou voldoende afstand en was of ontsmet regelmatig je handen (bij het binnenkomen en tijdens de training). Op deze manier houden we het veilig voor iedereen en gaan we een TOPSEIZOEN tegemoet!

Elke groep krijgt een startuur toegekend (duur van training: 1,5h).

Maandag 28 juni 2021 – Het krachtballeven hervat stilaan

Groepstrainingen voor de seniors hervatten begin juli 2021. De trainers contacteren jullie voor exacte data en afspraken voor de trainingen. De jeugd hervat op vrijdag 13 augustus de trainingen in groep (muv. U8, die starten op 3 september). Ook hiervoor wordt via Twizzit later nog contact opgenomen.

Ons feestweekend ‘t Klaverken Feest zal doorgaan in een beperkte editie. Volg op deze pagina de laatste updates en modaliteiten.

De inschrijvingen voor het nieuwe seizoen zijn opgestart! 

Donderdag 25 maart 2021 (12:00) – Jeugd blijft in bubbels van tien, seniors terug naar vier.

De jongste verstrengingen hebben weinig impact op de werking van onze jeugd. Alle groepen tem. U18 blijven in bubbels van max. 10 krachtballers (excl. begeleiders) trainen. De indeling van die bubbels kan je nog steeds terugvinden in de communicatie via Twizzit. De uren blijven eveneens ongewijzigd.

Voor seniors worden de bubbeltrainingen van 10 naar 4 teruggeschroefd. Reserveren kan nog steeds via Twizzit.

Kantine en douches/kleedkamers blijven gesloten.

Woensdag 3 februari 2021 (11:00) – Trainingen in beperkte bubbels, geen wedstrijden meer tussen clubs dit seizoen

De nieuwe maatregelen vragen dat we onze werking opnieuw omgooien: bubbels van max. 10 kinderen die op geen enkel moment met elkaar in contact komen. Opnieuw geen makkelijke opdracht, maar dit wil zeggen dat alle jeugd van speeltuin tot U18 opnieuw in groep kan trainen! We kunnen elk kind, dat krachtbal als enige hobby heeft gekozen, wekelijks zijn/haar gebruikelijke training aan te bieden en dat coronaproof. Al onze groepen werden opgedeeld in bubbels met een maximum van 10 kinderen. Bij deze keuze hebben we in de mate van het mogelijke rekening gehouden met de school, gezin en leeftijd. De indeling van de bubbels kan je terugvinden in de communicatie via Twizzit. Wil je als nieuw lid aansluiten? Contacteer ons op jeugd@klaverken.be!

Elke bubbel heeft een verschillend startuur, maar behoudt zijn gebruikelijke trainingsduur. Om de doorstroom te beperken is er een verschil van 10 minuten tussen de verschillende bubbels, probeer dus zeker op tijd aanwezig te zijn om de start van de training vlot te verlopen.

Vrijdag (U8 – U10 – U12):
– 18u00 – 19u00 – U8 bubbel 1
– 18u10 – 19u10 – U8 bubbel 2
– 18u20 – 19u20 – U8 bubbel 3
– 18u30 – 20u00 – U10 bubbel 1
– 18u40 – 20u10 – U10 bubbel 2
– 18u50 – 20u20 – U12 bubbel 1
– 19u10 – 20u40 – U12 bubbel 2

Zaterdag (U14J – U14M/U16M – U16J – U18J)
– 10u00 – 11u30 – U16J & U18J
– 10u15 – 11u45 – U14J
– 10u30 – 12u00 – U14M/U16M

Werkwijze: De trainer wacht de kinderen op aan de poort. Wanneer de bubbel compleet is, begeleidt de trainer de kinderen naar hun trainingsveld. Geef dus tijdig de aanwezigheid aan in Twizzit en kom op tijd. Wanneer de training gedaan is, brengt de trainer de kinderen opnieuw naar de poort waar de kinderen worden opgehaald. De kinderen kunnen niet blijven rondhangen op of rond onze terreinen, maar gaan onmiddellijk naar huis.
We beseffen dat het opnieuw niet evident is, maar hopen zo toch de kinderen een fijn, ontspannen moment te bieden op het einde van ‘hun werkweek’. Laten we dan ook samen strikt de afspraken en regels volgen.

We spelen dit seizoen geen wedstrijden meer tegen andere clubs. Zowel de vriendschappelijke competitieplannen als de bekercompetitie worden geannuleerd tot de zomer. We hopen dit seizoen nog zoveel mogelijk te trainen in clubverband. Voor de jeugd gebeurt dit momenteel in bubbels van max. 10 en de seniors kunnen per vier een blok reserveren in het weekend. Wanneer de regelgeving het toelaat, proberen we zo snel en zo veilig mogelijk weer op te bouwen naar volwaardige trainingen. Blijf intussen bewegen!

 

Maandag 30 november 2020 (20:45) – Trainingen U8, U10 en U12 hervatten + competitie 2020-2021 afgelast

GOED KRACHTBALNIEUWS voor de U8, U10 en U12! De trainingen hervatten vanaf vrijdag 4 december voor de jongste drie groepen. Na 15 januari maken we een evaluatie en bekijken we de mogelijkheden voor andere groepen.

De speeltuin (U8) en U10 starten zoals voordien om 18u30 en de U12 begint om 18u15. We blijven de strikte regels volgen: ouders zetten hun kind af aan de poort, er is geen publiek toegelaten en kinderen wassen hun handen bij aankomst. Registratie via Twizzit vooraf is verplicht!

We trainen in 2020 nog op vrijdag 4, 11 en 18 december EN onze jeugdtrainers bieden uitzonderlijk ook op woensdag 23 en 30 december een extra training aan. Op vrijdag 8 januari is de eerste training in 2021. Voor de andere groepen (U14, U16 en U18) blijven we virtuele en individuele alternatieven voorzien tot zolang dat nodig is. Contacteer je trainers voor meer info.

Ook voor de WEDSTRIJDEN kregen we vandaag een update van de KVKBF. Alle geplande competitiewedstrijden van alle reeksen worden omgezet in vriendschappelijke matchen (dus geen krachtbalcompetitie meer in 2020-2021). De wedstrijden tot midden januari worden wel al opgeschort. Ten vroegste 23-24 januari hervatten we de matchen. De bekercompetitie wordt dan mogelijks weer opgestart in maart 2021.

‘t Klaverken bekijkt binnen de club hoe dit aangepakt zal worden. We laten al onze leden de vrije keuze om al dan niet te trainen en te spelen van zodra dat opnieuw toegelaten is. Wanneer er meer concrete richtlijnen zijn, komen we hierop terug. De trainers zullen hun specifieke groepen op de hoogte houden.

Donderdag 5 november 2020 (09:00) – CHOCOLA’T

De levering van de bestellingen van onze truffelverkoop zullen na midden december gebeuren. De exacte leverdatum ligt nog niet vast. De gouverneur van Oost-Vlaanderen heeft beslist om tot minstens 13 december geen afhaal of levering door verenigingen toe te staan. Van zodra het mag, leveren we jouw bestelling!

Dinsdag 27 oktober 2020 (20:48) – CODE ORANJE

De trainingen van alle groepen (met uitzondering van speeltuin, U10 en U12) worden geannuleerd. Alle wedstrijden worden uitgesteld/niet gespeeld. Evaluatie volgt midden november. De kantine blijft gesloten. Enkel spelende leden van speeltuin (U8), U10 en U12 hebben dus toegang tot onze terreinen voor de duur van hun training. Dit samen met hun begeleidende trainers, die de geldende maatregelen strikt toepassen.

Zaterdag 17 oktober 2020 (13:00) – CODE ORANJE

CODE ORANJE – Alle wedstrijden van de krachtbalcompetitie en bij uitbreiding alle wedstrijden tussen clubs onderling worden uitgesteld/niet gespeeld tot minimaal het speelweekend van 7-8 november 2020. Dan volgt een nieuwe evaluatie. De uitgestelde competitiewedstrijden worden gepland conform de afspraken vermeld op de reeksindeling 2020-2021.

De trainingen van ‘t Klaverken blijven onder geldende maatregelen doorgaan voor seniors (woensdag en vrijdag) en jeugd (vrijdag). Kleedkamers en douches zijn steeds gesloten. Na de training wordt aan iedereen gevraagd om meteen naar huis te gaan. De kantine blijft gesloten vanaf maandag 19 oktober 2020 voor minstens vier weken (zowel voor spelers als ouders).

Oefenwedstrijden binnen de club zijn mogelijk in het weekend in samenspraak met de verantwoordelijke trainer.

Zondag 13 september 2020

De competitie hervat op 3-4 oktober 2020.

 

Heropening kantine
Vanaf vrijdag 18 september zijn ons terras en de kantine ook geopend voor ouders wiens kinderen nog te jong zijn om alleen naar de training te komen (U8-U10-U12) en enkel tijdens de training van hun kind!

Om alles veilig en vlot te laten verlopen, zijn er een aantal bijkomende maatregelen die we moeten nemen. Enerzijds zijn er de richtlijnen van de krachtbalfederatie en anderzijds zijn er de horecaregels.

De capaciteit van onze kantine (en terras) is beperkt tot een maximumcapaciteit. We willen onze kantine in de eerste plaats openstellen voor ouders wiens kinderen nog te jong zijn om alleen naar de training te komen (U8-U10-U12) en enkel tijdens de training van hun kind.

Concreet betekent dit dat je je kind afzet zoals voorheen en dat je dan langs de achterkant van het gebouw naar het terras en de kantine gaat. Vanop het terras of vanachter het glas kan je kijken naar je kind (U8-U10). We verwachten echter dat je niet op het paadje langs de terreinen staat. We houden dat vrij voor de doorstroming van spelers en trainers.

Je draagt een mondmasker vanaf het moment dat je de accommodatie betreedt. We volgen daar de horecaregel die stelt dat je mondmasker enkel af mag zittend aan een tafel. Er mag enkel zittend worden geconsumeerd. Bestellen aan de toog kan wel. Omwille van de contact tracing moet je je ook registreren via de QR-code te vinden in de kantine en aan de ingang.

Wanneer de training van je kind erop zit, brengen de trainers hem/haar opnieuw naar de poort waar je hem/haar staat op te wachten. De kantine is dus enkel open voor ouders.

We zetten op deze manier toch weer een stapje in de richting van het vroegere normaal en rekenen op jullie medewerking voor een vlot en veilig verloop.

Vrijdag 7 augustus 2020

Na een lange periode van onzekerheid kunnen we jullie eindelijk goed nieuws brengen. Deze week heeft het bestuur gepland hoe we als club in staat zijn om een veilige omgeving aan te bieden voor de trainingen van onze jeugdspelers. Aanstaande vrijdag 14 augustus zal de eerste training kunnen plaatsvinden voor leeftijden U10 t.e.m. U16. De start voor de U8 staat zoals elk jaar gepland in september.

Naast de nodige voorzieningen op de club, afspraken met de jeugdtrainers zijn er ook enkele maatregelen voor de jeugdspelers en ouders om de trainingen op een correcte en veilige manier te organiseren. Bekijk onze ‘Coronacode’ voor de jeugd met een uitgewerkt plan en de nodige maatregelen per situatie. Neem deze goed door (al dan niet samen met uw kind) voordat je naar de training komt! 

Hierbij een korte samenvatting:

 • De terreinen en accommodatie van ’t Klaverken zijn de komende periode enkel toegankelijk voor leden en enkel op hun trainingsavonden. We laten in deze fase geen toeschouwers toe langs de terreinen en ook de kantine blijft gesloten.
 • Je kan pas een training bijwonen eens je via Twizzit bent ingeschreven en je aanwezigheid voor de training hebt geregistreerd (klik hier om in te schrijven)
 • Kleed je thuis alvast om en breng je eigen herbruikbare drinkbus mee en label ze met je naam
 • De trainingen zullen één voor één aanvangen met 15 minuten verschil, kom dus stipt op tijd
 • Wanneer je aankomt op ’t Klaverken was je eerst je handen aan de buitenkraantjes met water en zeep.
 • Ouders halen hun kinderen op aan de poort. De oudere jeugdspelers worden door hun trainers aangemaand naar huis te gaan.
 • Blijf zeker thuis als je ziek bent of als jij of een huisgenoot symptomen hebt/heeft die op COVID-19 kunnen wijzen zoals een grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid

Wij zijn er van overtuigd dat als iedereen deze maatregelen ten harte neemt we het krachtbalseizoen langzaam, op een veilige manier kunnen laten opstarten. 

Elke groep krijgt een startuur toegekend (duur van training: 1,5h).

Vrijdag 5 juni 2020 (18u30)

Ons jaarlijkse feestweekend ‘t Klaverken Feest, met het internationaal dorpstoernooi, Power Party en krachtbalcafé, wordt afgelast in 2020. Lees hier de officiële verklaring.

De trainingen voor de volwassenen hervatten vanaf juli 2020. De jeugd start begin augustus opnieuw met krachtbaltrainingen, meer communicatie volgt snel. Alle activiteiten worden met de nodige voorzorgsmaatregelen aangevat. Momenteel worden geen toeschouwers toegelaten op onze evenementen. Voorlopig staat de competitiestart van het volgende seizoen ingepland op het weekend van 12 en 13 september 2020.

 

Vrijdag 27 maart 2020 (11u48)

Op basis van de huidige situatie, de overheidsmaatregelen en de prognoses m.b.t. COVID-19 heeft de krachtbalfederatie beslist dat de competitie- en bekerwedstrijden 2019-2020 NIET MEER DOORGAAN. Er worden geen kampioenen en laureaten van referenda aangeduid voor de competitie 2019-2020. De modaliteiten voor de competitie 2020-2021 worden zo snel als mogelijk bekend gemaakt zodat iedereen zich goed geïnformeerd kan voorbereiden op de start daarvan. 

‘t Klaverken Buggenhout gelast voorlopig alle trainingen af tot verdere communicatie. We bekijken of het opportuun is om dit seizoen nog trainingen te organiseren. Trainingen in groep (ook op eigen initiatief) zijn voorlopig verboden. We adviseren u om afzonderlijk de conditie te onderhouden (alleen gaan joggen, krachtoefeningen,…). Voor info en tips, contacteer jeugd(at)klaverken.be. Blijf zeker thuis indien u ziek bent.

Leden die ziek zijn (al dan niet COVID-19), vragen we om ons alvast op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op bestuur@klaverken.be. Uw anonimiteit wordt gegarandeerd. Dit is zeer belangrijk om de opvolging en gezondheid van al onze leden te vrijwaren.

Ook de Gemeente Buggenhout neemt maatregelen omtrent publieke activiteiten. Alle activiteiten worden afgelast, zowel voor jeugd, cultuur als sport. Wekelijkse trainingen kunnen niet doorgaan. De buitensportterreinen worden gesloten en alle activiteiten op Buggenhouts grondgebied worden verboden (zowel openlucht als in zalen). Ook trainingen en andere sessies van sportclubs kunnen niet doorgaan. De gemeente vraagt verenigingen om deze regels zeker na te leven.

Donderdag 12 maart 2020 (23u29)

Gezien de recente ontwikkelingen heeft de Vlaamse Krachtbalfederatie beslist om alle krachtbalactiviteiten uit te stellen/af te gelasten vanaf vandaag tot en met 31 maart 2020. Dit omvat:

– Alle competitiewedstrijden en bekerwedstrijden in alle categorieën
– Alle instaptoernooien voor jeugd
– Alle recreatieve toernooien
– Alle krachtbaltrainingen
– Alle bijeenkomsten van comités

‘t Klaverken Buggenhout gelast voorlopig alle trainingen en wedstrijden af tot verdere communicatie. Trainingen in groep (ook op eigen initiatief) zijn verboden. We adviseren u om afzonderlijk de conditie te onderhouden (alleen gaan joggen, krachtoefeningen,…). Voor info en tips, contacteer jeugd(at)klaverken.be. Blijf zeker thuis indien u ziek bent.

Leden die ziek zijn (al dan niet COVID-19), vragen we om ons alvast op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op bestuur@klaverken.be. Uw anonimiteit wordt gegarandeerd. Dit is zeer belangrijk om de opvolging en gezondheid van al onze leden te vrijwaren.

Ook de Gemeente Buggenhout neemt maatregelen omtrent publieke activiteiten. Alle activiteiten worden afgelast, zowel voor jeugd, cultuur als sport. Wekelijkse trainingen kunnen niet doorgaan. De buitensportterreinen worden gesloten en alle activiteiten op Buggenhouts grondgebied worden verboden (zowel openlucht als in zalen). Ook trainingen en andere sessies van sportclubs kunnen niet doorgaan. De gemeente vraagt verenigingen om deze regels zeker na te leven.

Woensdag 11 maart 2020 (19u01)

Ongetwijfeld bereikten de verschillende voorzorgsmaatregelen jullie al via verschillende kanalen. Ook wij willen vragen deze basisregels voor hygiëne ter harte te nemen. Zeer specifiek willen we de volgende zaken vragen aan onze leden:

– Was regelmatig uw handen.
– Geef geen handen of kussen.
– Kom niet naar de club (of openbare evenementen in het algemeen) wanneer u zich ziek voelt (zelfs bij een gewone verkoudheid).
– Zorg voor jezelf en ook voor anderen. Let op bij contact met oudere mensen, zij zijn de meest kwetsbare groep!